MISO POTA KYOTO

  • JAPANESE
  • ENGLISH
  • MISO POTA KYOTO facebook
  • MISO POTA KYOTO twitter
  • MISO POTA KYOTO instagram

2019.05.30 イベント情報

[Event Report ]MISO POTA BROOKLYN #2

 

5/12にNY Brooklynでのみそポタランチ試食会。

さすがBrooklynとも言える
おしゃれなキッチンスタジオで開催させていただきました。

いろんな国の方、また小さいお子さんから大人まで
お集まりいただきイベントは和やかにスタートっ!!

 

MISO POTA tasting luncheon in Brooklyn on May 12.
It was held at the very cool Brookly-style kitchen studio
and started with guests from the various contries and of various ages.

 

 

パンにも合うというコンセプトで開発しているみそポタですので
NYの美味しいパンとコラボしたくて
#soboku_bread さんで天然酵母を使った美味しいパンを
朝からたくさん作っていただきました(ほぼ徹夜で作ってくださったそうなんです..大感謝です!!)

 

We are proposing to have MISO POTA with bread as well as rice.
So, I wanted to have New York fabulous bread with MISO POTA and
kindly, #soboku_bread could make many breads from the very early morning.
(almost from midnight?? Thank you very much!!!!)

 

 

 

 

イベント前日にUnion Squareのマーケットで
舞さんにご購入いただいた野菜が
サラダとなってテーブルは彩り豊かに。

 

Lots of vegetables which Mai bought at the market of Union Square,
became gorgeous salads on the table.

 


 

 

お味噌もナッツをトッピングしていただき
可愛い野菜スティックのディップとして大活躍っ!!

日本にいる私たちも、もっとカジュアルに
お汁物以外にお味噌を使っていきたいですね♪

 

MISO with spices and nuts became lovely “dip sauce” of vegetable sticks.
We, Japanese,  would like to use MISO like this, very easily and more often, I think.

 

 

お芋のフライにかかっているのは
みそポタフリーズドライの「ほうれん草と豆乳の緑のみそポタ」
加水量を少なめにして濃厚にソースとして活躍。

 

Whole fried potatos are covered
by Spinach and soy milk MISO POTA rich sauce, which was made less hot water.

 

ḥummuṣの上にかかっているのは
みそポタ「人参と甘酒の橙のみそポタ」のソースです

手前味噌ながらḥummuṣの味わいをグレードアップしてくれていました♪

 

And Mai used Carrot and Non-alcohol Amazake Miso Pota sauce on the hummus,
which deepened and made the hummus taste much richer!!

 

 

舞さんからの提案で
優しい味わいのみそポタフリーズドライだからこそ、
ピリッとさせるスパイスや調味料、油が合うのでは?となり、
いろんなトッピングを準備いただきました。

中には食用花のパンジーやライラックなどもあって
みそポタに浮かべると本当に見た目も華やかで素敵。

個人的にはクミンシードと
豆乳と大豆の白いみそポタの相性の良さに感激でした。

 

Mai suggested MISO POTA would be nice with some spices and flavored oils
because of its gentle taste.

Among those, there were some pretty organic flowers  for eat.
MISO POTA looked so good with those lovely flowers.

I was alos impressed with the idea of combination of “Soy milk and Soy Miso Pota” with cumin seeds

 

 

 

ドキドキ&ワクワクしながら
ゲストの皆様にお味見していただきます!

 

I was a little bit nervous when I handed MISO POTA to the guests.


 

ゼンマイも「美味しく可愛いマドラー」として大活躍!

 

Mainspring was utilized as the delicious and cute stir stick!

 

 

High Schoolに通学する超美人の彼女にも大好評でした♪

 

Super beautiful high school girl also loved MISO POTAs very much!!

 

 

最後に参加いただいた大人の皆様に
味わいなどのヒアリングを実施。

これがなかなかの緊張の瞬間で…..(次に続く)

 

Last moment of the event, I handed to questionaire about MISO POTA to the guests.
That was very excited and worring time.. ( to be continued…)