MISO POTA KYOTO

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2019.05.24 イベント情報

[Event Report ]MISO POTA BROOKLYN

女将のトコです。

 

5月12日(日)、NEW YORKのBrooklynで
みそポタランチ試食会を開催しました!

I had MISO POTA tasting luncheon in Brooklyn on May 12.

 

 

NEW YORKではお味噌を仕込んでいらっしゃる方もいるそうで
お味噌については馴染みがあるそうで
みそポタの味わいについてのご意見を伺いたくて
急遽、友人で天才的な感性をもつ料理研究家で
Brooklyn在住の塩山舞ちゃんにお願いし
素敵なスタジオをお借りしてこのイベントを開催することができました♪

There are som people who make “MISO” from its ingredients and Miso is popular food.
So I wanted to have the event where I can see the opinion about MISO POTA.
Luckily, my friend, Ms. Mai Shioyama, who is a genius chef
and has the fabulous cooking studio in Brooklyn,
helped me a lot to do it.

 

 

 

あいにくの大雨でしたが、雨も似合う素敵なスタジオです。
It rained but the Studio looked great with rain.

 

 

 

 

京都で使っているカップスリーブのMISO POTA KYOTOという文字はペンで”ブルックリン”と上書き。
ワクワク感が高まります!!
Shop name “MISO POTA KYOTO” on the cup holder was changed into MISO POTA BROOKLYN by hands.  I was excited!!

 

 

 

舞ちゃんからNYではオーガニックのナッツミルクが沢山あるということを
教えていただき、急遽、ナッツミルクを使ったオリジナルみそポタを作ることに♪
近くのスーパーで買い出しです!

Mai told me that there are many variety of organic nuts milk in New York.
So I decied to cook New York style original MISO POTA with nuts milk and
rashed into the nearest supermarket.

 

 

ベースは豆腐味の「はじまりの白」で、豆乳の代わりにアーモンドミルクを使用して。
なんとコクがあって美味しいみそポタが出来上がりました。
MISO POTA BROOKLYNの第一号みそポタです(笑)

Basic recipe is “Beginning White. (Tofu & Shiro-Miso)”
Instead of Soy milk, I used Almond milk.
Suprisingly, new MISO POTA has the richer taste than original.
This is #1 MISO POTA for MISO POTA BROOKLYN..w

 

 

 

参加されたお客様もこの新しい「はじまりの白」を気に入って召し上がってくださいました!!
All the guests enjoyed and liked this new “Beginning White,” very much, too.

次のレポートに続く…
to be continued…